Viktigheten av å bruke balsam etter sjampo.
Hvis du kjøper sjampo uten balsam, oppfordrer vi deg sterkt til å tenke deg om en gang til og legge balsam i handlekurven din, her er grunnen:
Hårene i pelsen har et skjellag, som er som skjellene på en fisk eller takpannene på et hus. Når håret har nok fukt og er dekket med talg, ligger skjellene flatt og hårene har en glatt overflate. Når hunden /katten vaskes med sjampo så blir en del av dette beskyttende talget vasket bort, da åpner disse skjellene seg som et juletre.
Når det brukes riktig balsam etter sjamponeringen så erstattes dette talglaget med kald pressede oljer slik at dette skjellaget forblir lukket og i balanse. Hvis vasken av hunden /katten avsluttes uten bruk av balsam, forblir skjellaget åpent og håret har en mindre glatt overflate, blir mer matt i fargen, blir lettere dehydrerer, det mister elastisiteten og beskytter ikke lenger huden ordentlig.
Sjampo og balsam utfyller hverandre for et best mulig resultat, uansett om hunden /katten har kort, mellomlang eller lang pels.
Er du usikker på hvilken balsam som er riktig, så finner du det her: Pelstyper