Har hunden din tørr hud eller tørr pels?

For å holde hud og pels sunn, er det viktig å tilføre fukt. Fukt både til hud og pels.
Fukt er ikke vann, men produkter som tilfører fett, proteiner og mineraler som gir elastisitet og styrke til huden og de enkelte hårstråene. Dette blir kalt hydrering
Det er flere måter å tilføre fukt på, alt etter behovet. Målet med dette er å ha en best mulig fuktbalanse i hud og pels hos hundene våre, som gir best mulig velvære for hunden og lettest mulig pelsstell for eieren.
Tørr pels kan komme av f.eks: Tørr og kald luft ute om vinteren samtidig som det er tørr og varm luft inne, sol og varme om sommeren, perioder med mye regn og høy luftfuktighet, stress, medisinering, graviditet o.l.
Skal på denne siden gi informasjon om forskellige alternativer for å holde en god fuktbalanse  (Dette er de samme måtene som jeg har brukt i flere år på mine Havanaiser)

Den enkleste måten å tilføre fukt, er å tilsette ekstra produkter i den balsamen som allerede blir brukt. Dette er en enkel måte å tilføre en mild mengde fukt. Se "Ekstra pleie i balsamen 1 og 2".

SPA behandling, Forbehandling (forvask) eller Premask.
Denne sorten behandling har mange navn, men fremgangsmåten og resultatet er det samme.
Forbehandling er pleie av hud og hår som utføres før bruk av sjampo og balsam.
Dette gjøres for å tilføre en dypere pleie og fukt til hud og hår.
Forventet sluttresultat etter hele vaskeprosessen er en pels som er naturlig sunn, i balanse, er silkemyk, og har tyngde uten å være fettet.
Det er viktig at forbehandlingen etterfølges av vask (sjamponering) og avsluttning med balsam (som lukker porer og skjellag).