Protective Shield består av naturlige pleiende ingredienser.
Sjampoen består av Eukalyptus og Mynte, og balsamen består av Mentol, Eukalyptus, Camomille og Mauve (en urte).
Protective Shield virker slik at det senker hudtemperaturen til hunden, katten eller hesten slik at flåtten ikke ser på dyret som et naturlig sted å spise. Og vis den faller på dyret så er lukten av urtene frastøtene for flåtten (og lus, lopper, tunfluer o.l.)
⁠Flåtten er laget for å plukke ut dyr som har infeksjoner i kroppen for å avslutte livet deres raskere. De merker derfor om et dyr har litt høyere temperatur enn de friske. Derfor er det virkningsfullt å senke hud-temperaturen med 0,1 til 0,2 grader.
⁠Balsamen kan også brukes også til å lage en spray som brukes for ekstra beskyttelse, på dyr og folk, før tur i områder med mye flått.
⁠Sjampo og balsamen har samme pleiende egenskaper som de ander Traditional Plus produktene til Iv San Bernard, og kan kombineres og blandes med andre Iv San Bernard produkter.
F.eks. Vi skulle stille en hund på utstilling et sted som vi ble advart om mye flått. Da vasket vi med blanding 50/50 Protective Shield sjampo og Caviar sjampo, og Protective balsam og Caviar balsam.
Vi fant ingen flått på vår hund :-)